Cloud vs. VPS

A betterteam.hu nem VPS szolgáltatást kínál, hanem teljes felhőalapú infrastruktúra-virtualizációt, de akár használhatod egyetlen virtuális szerveredhez is. Mindazt megkapod, amit egy VPS esetében kapnál és még sokkal többet is. Nézd meg az előnyöket és az árainkat, nem drágább, mint egy minőségi VPS szolgáltatás.

Cloud - Skálázódás

A felhőben néhány kattintással állíthatók a szerverek erőforrásai, külön beállítható a RAM, a HDD, a processzormagok száma és mindez pillanatokon belül valóban a szervered rendelkezésére is áll. Pár kattintással hozható létre új virtuális gép vagy akár egy meglévőt is klónozhatsz, ha szeretnéd több gépre elosztani a terhelést. A szervereid több fizikai szerver (hypervisor) szolgálja ki, nem befolyásolják egymást a terhelésükkel. Sőt nemsokára a szervereid automatikusan fognak tudni maguknak több erőforrást foglalni, ha túl vannak terhelve.

VPS - Skálázódás

VPS hosting esetén a leggyakoribb, hogy néhány fix csomagból tudsz válogatni és a legnagyobb is messze elmarad attól, amit tőlünk kaphatsz. A bővítések sokszor lassúak vagy nem is lehetségesek, ha épp nincs a VPS-t futtató szerveren szabad hely.

 

Cloud - Adattárolás

A felhőben az adatokat nagyteljesítményű központi storage-eken tároljuk, egy-egy ilyen tárolón belül is minden adat duplán megvan és a tárolókat is párban használjuk, azaz minden adat 4 példányban van meg, a mentések pedig egy ettől teljesen független backup-szerveren. A tárolókban merevlemezeket és SSD-ket is használunk, hogy a lehető leggyorsabban tudják kiszolgálni az adatokat.

VPS - Adattárolás

A VPS-ek adatai legtöbbször a futtató szerver helyi merevlemezein vannak. Ezeken általában használnak valamilyen RAID szervezést a redundancia érdekében, de ha a szerver vagy csak a RAID vezérlője meghibásodik, az adatok elveszhetnek. Az adott szerveren futó összes VPS ugyanazokról a merevlemezekről dolgozik, így ha akár csak egyetlen VPS is túlzottan leterheli a diskeket, minden VPS belassul.

 

Cloud - Hibatürés

A felhőben mindent redundánsan alakítottunk ki. Ha egy hypervisor meghibásodik, azok a virtuális szerverek, amik rajta futottak automatikusan elindulnak egy másikon. Az adatokat két hardveresen független storagera tükrözzük, így egy storage kiesése esetén is minden fut tovább.

VPS - Hibatürés

A VPS-ek az őket futtató szerver meghibásodása esetén leállnak és a hiba kijavításáig általában nem is indulnak újra. Ez akár több óra leállást is jelenthet, még tartalék szerver esetén is, hisz központi tároló hiányában az adatokat át kell mozgatni az új szerverre.

 

Cloud - Árak

A szolgáltatás árait - talán meglepő - úgy alakítottuk ki, hogy ne legyenek drágábbak, mint a VPS szolgáltatások árai. A felhőben azonban mindenből csak azért kell fizetni, amennyire tényleg szükség van, nem kell feleslegesen tárterületet is bővíteni, ha csak memóriából van többre szükség. Sőt, éves fizetésnél esetén még kedvezőbb árakat adunk. Hamarosan pedig óraalapú elszámolást is kínálni fogunk.

VPS - Árak

A VPS-ek kedvező árúak, de a legtöbb szolgáltatónál fix csomagokból kell választani és így sokszor felesleges dolgokat fizettetnek meg velünk. Sőt sok VPS szolgáltatóról tudunk, aki drágábban adja a szolgáltatását, mint mi a felhő-alapú infrastruktúrát.

Tovább - Cloud Megrendelés